Za preminule anđele iz Posušja večeras u 18:00 sati upaljene su svijeće u gradskom parku u Kupresu

 

Za preminule anđele iz Posušja večeras u 18:00 sati upaljene su svijeće u gradskom parku u Kupresu u organizaciji EKDR "Mala Krila"


8k.jpg8k2.jpg8k3.jpg8k4.jpgNajtužniji dan u Rakitnu: Tragedija kakva se nije dogodila od Drugog svjetskog rata


U Rakitnu su ispraćeni šestero mladih koji su stradali u velikoj tragediji u novogodišnjoj noći u mjestu Tribistovo.

Zajedničku misu u podne predvodio je mostarsko duvanjski biskup Petar Palić nakon čega su tijela nesretno stradalih pokopana na tri groblja u Rakitnu. U Rakitnu su uz biskupa Palića provincijali fra Miljenko Šteko i fra Jozo Marinčić, kao i fra Šimun Romić koji im je udijelio prvi sakrament krštenja 2001. godine. Ovo mjesto ne pamti ovakvu tragediju još od vremena II. svjetskog rata. Piše Večernji list BiH.

U svojoj propovijedi biskup Palić istaknuo je sljedeće: - Ako vjerujemo u Božju prisutnost u jaslicama i u svim krizama onda moramo vjerovati da je Bog bio i s našim mladima. Vjerujemo da naši mladi sada gledaju Boga licem u lice. Bog je tu, dragi roditelji, i u vašoj patnji. Pitanje, zašto, ostat će s nama dok god budemo živi. Zamolimo Boga za snagu novoga početka. Križ i tama nisu posljednje što vidimo. Rađa se svjetlost i novi svijet. Zašto prije radosti moramo pretrpjeti patnju? To je put koji vodi u vječni život - kazao je među ostalim biskup Palić.

Zazvao je pomoć Blažene Djevice Marije. - Bože pomozi ovim obiteljima i ostani s njima. Ljudi za koje molimo osjetit će moć molitve.

Župnik fra Marinko Leko od suza je jedva uspio dovršiti obrede. Šest mladih upućeno je na tri groblja Ivanovica groblje, Petrovića groblje i Stećci.

vecernji list

and.jpg

 

Slika bannera nedostaje