Županijski stožer civilne zaštite HB županije podijelio medicinsku i zaštitnu opremu

 

01.04.20 16:00 Vijesti
vladahbz hbz stozercz cz

Županijski stožer civilne zaštite Hercegbosanske županije u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo i Upravom civilne zaštite HBŽ, raspodijelili su medicinsku i zaštitnu opremu općinskim/gradskim civilnim zaštitama na području HBŽ, a kao podrška sprečavanju širenja korona virusa i ublažavanje posljedica izazvanih trenutnom epidemiološkom situacijom.

Županijska uprava civilne zaštite dodijelila je općinskim službama: Bosanskom Grahovu 50, Tomislavgradu 200, Glamoču 100 i Drvaru 100 komada maski, i dezinfekcijska sredstva. Zavod za javno zdravstvo raspodijelio je 200 maski sukladno potrebama na terenu.

Uprava civilne zaštite je osigurala sredstva za nabavku materijala za izradu platnenih maski i potrebnog posteljnog rublja, kao i dezinfekcijskog sredstva Dioxi.aktiv (500 l), za koje je do sada uloženo preko 30.000,00 KM. Federalna uprava civilne zaštite donirala je 30 kreveta Hercegbosanskoj županiji, od čega je 20 ustupljeno Civilnoj zaštiti Kupres za potrebe Doma zdravlja u Kupresu i 10 kreveta Civilnoj zaštiti Drvar za potrebe Doma zdravlja u Drvaru.

Iz Županijskog stožera civilne zaštite HBŽ poručuju da će kako budu dobivali i nabavljali medicinsku i zaštitnu opremu, sve raspoloživo ravnomjerno staviti na raspolaganje županijskoj bolnici i domovima zdravlja na području Hercegbosanske županije, kao i civilnim zaštitama općina/grada.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

vlada_zgrada.jpg


 

Slika bannera nedostaje