"Naši razgovori" u Livnu

 

07.05.18 17:58 Vijesti


Slušanjem drugih i otvorenošću prema drugima smanjujemo predrasude i bolje razumijemo mišljenja i iskustva drugih, što je polazište za izgradnju povjerenja i trajnog mira. To je upravo tema i svrha "Naših razgovora", točnije "Uloga lokalnih vlasti u izgradnji razumjevanja i povjerenja", koji će se održati 10. svibnja 2018. godine u 11 sati u Sali Hotela B&M Livno.

"Naši razgovori" se organiziraju u okviru projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira Catholic Relief Services u suradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u BiH.

Na "Razgovoru" se očekuje sudjelovanje načelnika Livna, Bosanskog Petrovca, Drvara, Kupresa i Glamoča, zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH i Narodnoj skupštini Republike Srpske, predsjedavajućih općinskih vijeća i predsjednika skupština općina, medija, vjerskih zajednica, nevladinih organizacija, obrazovnih institucija i predstavnika poslovnog sektora iz pet općina.

Svrha "Razgovora" je pružiti mogućnost građanima da kroz otvoren i iskren dijalog počnu razumijevati životna iskustva i perspektive "drugih" i ostvare suradnju na aktivnostima koje mogu izgraditi mir i povjerenje u lokalnim zajednicama. Kako živimo u društvu koje je još uvijek opterećeno posljedicama prošlosti, ali i činjenicom da se mir konstantno ugrožava diljem svijeta, zajednički moramo afirmirati vrijednosti mira kao naše civilizacijske, ali i osobne odgovornosti. Samo tako možemo kreirati život bez strahova, uz međusobno poštivanje, razumijevanje i povjerenje, ali i solidarnost kao sastavni dio naše filozofije života.

Moderator "Razgovora" biti će Vehid Šehić, predsjednik Foruma građana Tuzle (partner u okviru projekta PRO- Budućnost).


Priopćeno je iz Foruma građana Tuzle.


 

Slika bannera nedostaje