Održan prvi sastanak predmetnih radnih skupina za izradu kurikuluma

 

20.08.21 09:31

U četvrtak, 19. kolovoza 2021. godine, u Grudama je održan prvi sastanak koordinatora, voditelja i članova predmetnih radnih skupina zaduženih za izradu prijedloga predmetnih kurikuluma za osnovne škole, gimnazije i općeobrazovne predmete u srednjim strukovnim školama županija u kojima se nastava izvodi po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku.

Voditelj stručnog tima Mario Mikulić, pomoćnik ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa pozdravio je sve prisutne te se posebno zahvalio Ružici Mikulić, ministrici obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, ministrici znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Gordani Nakić, ravnatelju Zavoda za školstvo Mostar Željku Ćoriću te Jadranki Bošnjak, ravnateljici Zavoda za odgoj i obrazovanje, koja je ujedno i menadžerica i koordinatorica ovog projekta.

Nakon uvodnih riječi i prezentacije - Kurikularnom reformom do kvalitetnog obrazovanja, slijedila su predavanja koordinatora. Koordinator za područje prirodoslovlja i matematike dr. sc. Krešo Zadro članovima je približio kurikulum iz Republike Hrvatske te je napravio analizu i usporedbu s kurikulumima drugih država. Koordinatorica za društveno-humanističko područje dr. sc. Marija Naletilić prezentirala je Zajedničku jezgru definiranu na ishodima učenja, dok je Ana Kordić, koordinatorica za međupredmetno i kroskurikularno područje članovima predstavila strukturu predmetnih kurikuluma.

Nakon predavanja započeo je rad po predmetnim radnim skupinama gdje su voditelji istih uputili članove u cijeli proces i strukturu te su analizirali postojeće nastavne planove i programe. Predmetne radne skupine zajedno sa svojim voditeljima i koordinatorima dogovorili su naredne korake i radne sastanke te je cijeli događaj završio u pozitivnom i motivirajućem ozračju.


Priopćeno je iz Vlade Hercegbosanske županije.


k3m.jpg

k2m.jpg

 

Slika bannera nedostaje