HBŽ: Posjeta ambasadora Nizozemske, Njemačke, Španjolske, Belgije i Švicarske.

16.03.23 13:26

Vijesti

Podijeli

Danas 16.ožujka 2023. godine u zgradi Vlade Hercegbosanske županije održan je sastanak između predsjednika Vlade Hercegbosanske županije g. Ivana Vukadina , predsjednika skupštine g. Joze Ćosića i ambasadora 5 europskih zemalja.

veleposlanici_1.jpg

Sastanku su nazočili gospodin Jan Waltmans ( Kraljevina Nizozemska), dr. Thomas Fitschen (Savezna Republika Njemačka) , Maria Teresa Lizaranzu Perinat (Kraljevina Španjolska) ,dr. Daniel Hunn (Švicarska) i šef Belgijskog diplomatskog ureda g. Benjamin Sturtewagen.

Posjeta Hercegbosanskoj županiji se odnosila na cjelovit prikaz naše države a ne samo Sarajeva, društveno-političko uređenje i stanje kao i ekonomski razvitak perifernih gradova u odnosu na glavni grad.

veleposlanici_3.jpg

Tema razgovora se odnosila prvenstveno na stanje u županiji, o potencijalima koje naša županija posjeduje te kako se može poboljšati život stanovnika ove županije.

Prvi iskorak ka poboljšanju uvjeta života je posjeta ambasadora koji su čuli probleme s kojima se susreću stanovnici Hercegbosanske županije i koji su iskazali spremnost za ulaganje napora pri otklanjanju zapreka.

Razgovaralo se i o BiH kao kandidatskoj članici Europske unije, zakonodavstvu i usklađivanju istog kako na višim razinama vlasti tako i na županijskoj razini.

Također tema razgovora su bili i potencijali i buduće investicije koje bi se mogle dogoditi na području HBŽ kao što je proizvodnja energije iz obnovljivih izvora, o strategiji izgradnje cestovne infrastrukture ali i o bogatim turističkim potencijalima koje županije posjeduje.

Više poslušajte više u izjavi za medije:

g.ivan vukadin.mp3

Ambasador_Njemačke.mp3

veleposlanci7.jpgveleposlanici_4.jpgveleposlancii_8.jpg


kupres kupreskiradio vladahbz ivanvukadin jozocosic veleposlanici njemacka svicarska nizozemska španjolska face

 

Slika bannera nedostaje